Breaking

Monday, October 1, 2012

WOW! - Rezeki apabila Hujan Seafood di Russia (10 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Kalau sebelum ini kita pernah dengar hujan ikan di Honduras,Australia dan juga hujan epal di britain. Ini lain pula ceritanya di Russia dimana pantai dihujani dengan makanan laut.Terbayang tak korang kalau terjadinya "hujan makanan laut" di sekitar tempat tinggal korang seperti yang terjadi di wilayah pantai timur Rusaia? Memang kenduri BBQ makanan laut la jawabnyer.


Pelancong mengambil kesempatan daripada durian runtuh itu, mengumpul kerang yang boleh dimakan dalam beg plastik dan baldi. Mereka terpaksa bekerja dengan cepat kerana makanan mungkin menjadi lazat, tetapi juga sangat mudah rosak. Sesetengah orang hanya pergi ke pantai dan memasaknya untuk dimakan dengan segera ...

Di Teluk Lazurnaya atau Lazurnaya Bay di timur Rusia baru-baru ini ketiban rezeki hujan seafood. Peristiwa tersebut terjadi akibat taufan Bolaven. Makanan laut pun bertebaran di sepanjang pantai tersebut.
Penduduk menegaskan bahawa fenomena ini adalah satu kejadian pelik, bukan hanya kerana terlalu banyak, tetapi juga kerana kerang yang dimakan telah tidak telah dituai di teluk ini khususnya selama hampir lebih 20 tahun ...

  


TAOTAUAJER : Hujan bukan sebarang hujan, nie hujan rezeki namanya , makanan yang turun dari langit. Kalau tao duduk dekat-dekat sini dah berkampung dah makan makanan laut nie. - Koleksi Kejadian Pelik dan Luar Biasa.

Adbox