Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » SERIUS! - Anda pasti tidak lagi membuang BIJI DURIAN selepas membaca artikel ini
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Sekarang kan musim durian, orang ramai sudah semestinya berpesta dengan menikmati buah durian dengan harga yang murah. Kalau dah isi lemak manis siapa je yang tak suka dengan raja segala buah ni kan.


Tapi korang tau tak sebenarnya biji durian pun boleh dijadikan makanan? Pernah dengar kerepek biji durian? Kata orang ramai, rasanya sangat rangup dan lebih sedap dari kerepek kentang. Haa, tao sendiri pun baru tahu rupanya wujud kerepak biji durian ni.

Resepi ini dikongsi oleh Puan Zakiah Abdullah yang berkongsi cara-cara untuk membuat kerepek dengan memakai biji durian. Korang tengok dekat bawah ni. Haa lepas ni dah habis makan durian jangan buang dulu biji tu okay?  Simpan dan jadikan kerepek. Senang jer

1. Rendam biji durian

2. Keringkan

3. Sagat nipis

4. Goreng dan letak perisa





TAOTAUAJER : Haaa.... selepas ni pasti anda tidak lagi membuang biji durian.. dan mungkin tak lama lagi bakal ada pengusaha yang bakal menjual kerepek biji durian pulak lepas ni.

sumber: siraplimau

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post