Breaking

Friday, August 17, 2012

MISTERI! - Pemburu Monster Loch Ness membuktikan kewujudan Monster NESSIE (3 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Misteri Lagenda Monster Nessie atau lebih dikenali dengan monster Loch Ness ini rasanya dari tao kecik lagi menjadi tanda tanya kewujudan raksaksa di kawasan Loch Ness tersebut.

Gambar yang diklaim Monster Nessie sewaktu ketika dahulu

Rumnadrochit - Sorang nelayan asal Skotlandia mengaku telah memburu monster Nessie di danau Loch Ness selama 26 tahun. Kali ini, ia mengklaim berjaya menangkap gambar makhluk lagenda tersebut.

Saksikan lagi gambar di bawah ini...


Kapten pemburu monster Nessie, George Edwards mengaku telah berlayar menggunakan perahunya di kawasan Loch Ness selama dua setengah dekad. Kali ini, dia yakin berjaya mendapat gambar monster legenda tersebut.


Gambar yang berjaya di rakamkan oleh George Edwards

“Saya melihat ada sesuatu muncul dan saya pun bergegas mengambil kamera. Untungnya, salah satu gambar yang saya ambil tidak buruk,” katanya. Bagi Edwards, Nessie bukanlah makhluk berbonggol tiga seperti banyak digambarkan di media.Gambar yang berjaya di rakamkan pada 2010

“Menurut saya, monster ini bukan mamalia. Sewaktu orang melihat tiga bonggol, mungkin mereka melihat tiga monster yang berbeza,” kata Edwards.

Selain itu, ia juga mengaku dia tidak mempercayai bahawa legenda di sana hanya salah satu daripada makhluk biasa.

“Makhluk ini pertama kali muncul pada 565 A.D. Tak ada makhluk boleh hidup selama itu. Nampaknya ada lebih dari satu Monster yang terus beranak pinak,” katanya.

sumber : upi.com

TAOTAUAJER : Nessie ini sebenarnya adalah binatang purba jurassic yang dikatakan masih hidup didalam Loch Ness ini, haiwan Lagenda misteri Loch Ness ini di beri nama Nessie adalah kerana bentuk fizikal yang pertama kali gambar misteri tersebut beredar mempunyai tengkuk yang panjang menyerupai haiwan purba tersebut. Sampai hari ini masih belum ada bukti yang sahih dan kukuh haiwan purba ini masih wujud... ini lah Misteri nya.


Adbox