Breaking

Friday, October 11, 2013

GEMPAR! - Penemuan Patung Doraemon Dari Zaman Dinasti Qing (2 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Doraemon adalah judul sebuah manga jepun yang popular tentang kehidupan nobita yang didatangi robot kucing bernama Doraemon yang merentas masa dari abad ke-22. Mengejutkan di China apabila artifak berbentuk Doraemon di jumpai dan dikatakan berasal dari dinasti Qing.


Seorang pelancong mendakwa telah menemui patung doraemon ketika ia melakukan perjalanan ke china. Pemilik kedai barangan antik yang menjual barangan itu mengatakan bahawa artifak itu dari dinasti Qing (164 -1911). Kerana tidak yakin, pelancong yang menemui patung itu kemudian menguploud gambar patung doraemon itu ke twitter untuk mendapatkan pendapat dari orang lain.


Reaksi pendapat tentang gambar itu sangat beragam ada yang meyakini keaslian artifak itu, ada juga yang tidak. Salah satu orang bahkan mengatakan itu mungkin orang yang sengaja meletakan patung itu untuk bergurau senda.

Pendapat lain mengatakan bahawa patung itu kelihatan seperti diperbuat daripada simen. Jika artifak itu asli, Sudah pasti ada orang yang rela membayar berjuta-juta dolar untuk itu.
SUMBER : rocketnews24


Adbox