Breaking

Friday, March 16, 2012

SADIS! - Video Episod Akhir Doraemon, Sad Ending


TAOTAUAJER - Pastinya korang suka tengok cerita Doremon dari kecil sampai sekarang, penah tak korang terfikir bilakah ending bagi cerita doremon tersebut? Dan apa yang bakal berlaku pada episod-episod yang akan datang?Disini tao telah menjumpai satu Siri Doremon episod akhir dimana part Doremon sudah tiada, tao ade letakkan video nyer di bawah... Sungguh menyentuh perasaan sekali...

Doraemon adalah sebuah manga Jepun popular yang ditulis oleh Fujiko F. Fujio (nama asal Hiroshi Fujimoto) semenjak tahun 1970 dan berkisah tentang sebuah robot yang berbentuk seekor kucing yang datang dari abad ke-22, Doraemon.

Dia dihantar ke zaman sekarang untuk menolong Nobita, seorang budak yang pemalas, agar keturunan Nobita dapat menikmati kejayaannya daripada terus menderita dari segi kewangan – yang bakal terjadi di masa depan – yang telah diakibatkan oleh kejahilan Nobita.

Cerita Doraemon julung kalinya muncul pada Januari 1970 dan diterbitkan dalam enam majalah yang berlainan secara serentak. Sejumlah 1,344 cerita asal telah direka selama ini, yang diterbit oleh syarikat Shogakukan di bawah jenama komik Tent?mush (ladybird/kumbang kura-kura) yang menjangkau 45 jilid. Cerita-cerita tersebut dikumpul dan disimpan dalam Perpustakaan Pusat Takaoka di bandar Toyama, Jepun, yang merupakan tempat kelahiran Fujiko.

Setelah lama wujud di dunia komik dan animasi, Doraemon merupakan salah satu watak animasi yang popular bukan sahaja di Jepun dan Malaysia, bahkan juga di negara-negara Asia dan Eropah. Setiap Hari Sabtu akan terpacak di depan TV.

Bagi yang betul-betul menghayati dan mengikuti cerita Doremon sehingga la korang dah besar panjang nieh sila la sediakan tisu !

Jom hayati episod terakhir Doraemon di Youtube. Sangat mengharukan.wuwuwuwwwuu!

Pada video tersebut di selitkan satu NOTE dimana :

The comic is an unofficial fan-work. The original creator of Doraemon, Fujiko Fujio, died before an official ending was ever planned, and thus the story is intended to continue without end. This version has become quite famous, though.

Betul-betul menyentuh perasaan tao T.T

Adbox