Breaking

Wednesday, December 5, 2012

WOW! - Blok Lego Kecil TerMahal Di Dunia (4 Gambar)

TAOTAUAJER - Masihkah anda ingat sewaktu kecil -kecil dahulu berman dengan lego? Kalau korang kata lego hanya untuk budak-budak jer, memang dah tak boleh pakai ayat tu buat masa sekarang. Kini lego menjadi pengemar orang ramai, sehinggakan legoland di bina dan kini lagi mengejutkan apabila satu blok lego di jual dengan harga RM 45,000 sebiji.


BrickEnvy adalah salah satu kedai online yang menjual paket Lego untuk penggemar permainan tersebut. Baru-baru ini, kedai online tersebut sengaja memperkenalkan Lego termahal didunia kerana ia diperbuat dari emas.


Sebongkah Lego dari emas ini berukuran standard, iaitu 2 x 4 centimeter. Terbuat dari 25,65 gram emas 14 karat, Lego tersebut dihargai USD 14.449 iaitu bersamaan RM 45,000.
Sementara itu, sekitar tahun 1979-1981, hanya perusahaan dan pekerja Lego yang sudah mengabdi selama 25 tahun yang memiliki kesempatan untuk mendapatkan penghargaan Lego emas. Namun sekarang korang atau siapapun boleh memilikinya dengan membelinya di kedai online.

TAOTAUAJER : Serius mahal satu blok tu jer dah beribu harganya, mana tak nyer di perbuat daripada emas bukan. Bagi yang betul-betul peminat lego dan fanatik lego pasti akan membelinya sebagai koleksi termahal didunia. - Koleksi Termahal di Dunia
Adbox