Breaking

Sunday, December 2, 2012

SERIUS! - Lelaki ini ingin membina Arca lebih besar dari Piramid (10 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Cuba korang bagi tau kat tao berapa besar binaan Piramid Giza yang berada di Mesir tu? Dimana ada seorang lelaki merancang untuk membina Arca terbesar didunia dimana arca tersebut lebih besar dari Piramid Giza.


Lelaki ini akan membelanjakan $ 340,000,000 membina 'Mastaba', arca tetap terbesar dunia, daripada lebih 400,000 tong minyak berwarna-warni di tengah-tengah padang pasir berhampiran Abu Dhabi.


Piramid rata ini dengan ketinggian 492ft, lebih tinggi daripada Piramid Agung Giza dengan tiga kali ganda ketinggian Tiang Nelson.

Ia bertujuan untuk menjadi mercu tanda untuk Abu Dhabi - walaupun berada 100 kilometer dari bandar itu sendiri dengan cara yang sama piramid adalah untuk Mesir dan Menara Eiffel adalah ke Paris, dengan dua juta pelawat dijangka setahun.


SUMBER : Dailymail

TAOTAUAJER : Impian yang besar lebih tinggi dari piramid, dengan jumlah wang yang besar lelaki ini ingin mencipta rekod monumen terbesar didunia. Rasanya jumlah duit tu kalau di buat membantu negara-negara yang susah cukup kot.. buat amalan didunia daripada mengejar nama di dunia. - Koleksi Terbesar

Adbox