Breaking

Friday, August 17, 2012

HEBAT! - Lelaki China tanpa tangan buat tangan bionik sebagai ganti (8 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Hebat, Seorang lelaki yang berusia 51 tahun di China telah kehilangan kedua-dua belah tangannya semasa menghasilkan bom untuk memancing. Disebabkan tidak mampu untuk membeli tangan palsu lelaki ini membina tangan bioniknya sendiri


Dalam masa lapan tahun, beberapa prototaip tangan palsu telah dihasilkan dan akhirnya Sun Jifa berjaya memiliki sepasang tangan palsu yang boleh berfungsi Beliau mendakwa bahawa tangan palsu yang dihasilkannya boleh digerakkan dengan menggunakan pergerakan siku.

Lagi gambar-gambar di bawah ini..


Dia juga tidak mempunyai duit yang cukup untuk membayar tangan palsu yang bukan original. Jadi dia telah menghasilkan tangan 'besi' sendiri menggunakan segala besi yang dia ada agar dia dapat kembali menolong keluarganya.

Dengan susunan wayar dan sejenis takal yang diletakkan di dalam tangan palsunya itu, ia mampu berfungsi seperti kebanyakkan tangan palsu yang lain.Apa yang menjadi masalah untuk Sun adalah tangan palsu tersebut terlalu berat dan sangat memenatkan malah akan menjadi terlalu panas ketika waktu panas dan terlalu sejuk ketika waktu sejuk.

 SUMBER : DAILYMAIL


TAOTAUAJER : Hebat dimana ada kemahuan pasti ada jalan, kesempitan membuatkan lelaki ini bersungguh-sungguh menghasilkan tangan tersebut. Di china memang hebat deorang dengan sendiri jer boleh buat macam-macam contohnya buat kapal selam sendiri, hasilkan kereta lamborghini sendiri.


Adbox