Breaking

Tuesday, June 12, 2012

ANGKER! - Gempar apabila Gambar dirakam bertukar lembaga mengerikan (3 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Dalam dunia nie bukan kita sahaja makhluk yang hidup didunia ini.. terdapat pelbagai makhluk yang halus kita tak dapat lihat. Satu kejadian yang menyeramkan di IPOH, dimana Gambar yang dirakam telah bertukar dengan wajah yang mengerikan, dimana gambar wajah yang dirakam telah berubah kepada suatu entiti yang tidak dikenali.

Gambar wajah yang ditangkap berubah mepada mimik muka yang mengerikan

IPOH – Seorang pemandu lori tidak sangka gambar yang dirakam untuk kenangan menjadi sebaliknya apabila muncul lembaga berambut panjang menggantikan wajah adiknya.

Ikuti lagi kisah, gambar-gambar dan penjelasan tentang kejadian ini di bawah...
Menceritakan kejadian pada malam Jumaat minggu lalu, La’aba Lata, 38, berkata, gambar tersebut dirakam atas permintaan adiknya, Belly Lata,22, untuk mengabadikan perkataan ‘IPOH’ sebelum pulang ke Sabah.

Menurutnya, gambar tersebut dirakam pada jam 9.30 malam di Jalan Kuala Kangsar bersebelahan dengan Kawasan Pelancongan dan Rekreasi Gunung Lang.

“Ketika merakamkan gambar, saya tidak nampak apa-apa namun, ketika Belly memeriksa kamera digital dalam kenderaan, dia terus menjerit sambil kata tidak mahu lihat lagi.

“Mulanya saya berasa pelik. Korang lihat gambar yang di besarkan di bawah....Setelah melihat dengan mata sendiri, kami lihat lembaga perempuan berambut panjang seolah-olah mahu terkam adik.

“Dalam gambar itu, wajah adik tidak kelihatan langsung,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di sini, semalam.

La’aba berkata, mereka juga turut diganggu sepanjang malam selepas tiba di rumah di Taman Chepor Impian.

“Saya pernah dengar kawasan tersebut tidak sesuai untuk anak-anak kecil kerana sering diganggu sehingga menangis tapi tak sangka, saya pula yang terkena.

“Namun, malam tersebut, rumah kami pula diganggu dengan bunyi orang berjalan di atas bumbung selain bunyi orang buka pintu. Nasib baik, kami diganggu malam itu sahaja,” katanya.

Katanya, semua rakan yang melihat gambar tersebut berasa terkejut dengan imej wajah lembaga tersebut yang jelas kelihatan apabila dibesarkan.-sh


( sebenarnya tao tak nampak mana lembaga perempuan tu..hehee)
nampak cuma muka tu macam pelik dan menyeramkan jer


TAOTAUAJER - Persoalan adakah sebenar-benarnya terdapat gambar hantu di situ? ade kemungkinan entiti tersebut berada di situ.

Ade kemungkinan di sebabkan oleh apabila malam sememangnya jika kamera beresolusi rendah akan agak banyak noise apabila gambar di ambil dan mewujudkan gambar seperti itu.

Yang ketiga di sebab kan oleh gambar seperti itu otak kita menjelaskan sesuatu imej yang kita bayangkan yang di sebutkan Fenomena pareidolia.

Adbox