Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » Pembongkaran - Kenderaan remuk langgar basikal bukan Proton (6 GAMBAR)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Berapa hari lepas hebohnya akan penyebaran gambar dimana kenderaan remuk apabila melanggar sebuah basikal, di ada yang mengatakan ia adalah kenderaan nasional kita iaitu proton yang begitu lembik. Ada yang mengatakan ia kenderaan Proton BLM dan ade pulak yang agak bangang mengatakan ia sebuah kenderaan Proton Waja. Disini tao akan menjelaskan kenderaan apa sebenarnya yang remuk melanggar basikal ini...

Kereta nie remuk langgar basikal... rim basikal jer yang gelong

Ikuti penjelasan dari tao di bawah ini... kenderaan apa yang jadi macam ini...

Pertama sekali tao ingin menyatakan ia bukan lah kenderaan buatan malaysia cuba kita lihat perbezaan gambar pandangan sisi kenderaan yang kemalangan ini dengan kendertaan Proton BLM... Korang lihat perbezaan lampu hadapan..

Yang kiri tu kereta misteri dan kanan tu kereta Proton BLM

Okay sekarang kita lihat pulak pada rim kenderan tersebut...


Okay skunk kita dah tau ia kenderaan Model Chevrolet... bukan Proton yer.. saksikan pula gambar di bawah ini.. tao dah tau da kenderaan ape ini.. TAO telah bulatkan bahagian-bahagian yang match dengan gambar kemalangan tersebut!


Okay ini la kenderaan tersebut iaitu Chevrolet Sail ..




TAOTAUAJER : Okay terjawab la sudah ! iainya bukan lah kenderaan malaysia , adoyai ade gak yang bangang kata kereta WAJA.. ish..ish . Dalam kes ini rim basikal tu lagi keras dari bumper depan kereta , kalau korang nak tau BUMPER DEPAN mestilah tidak keras, fleksibel, dan ringan dimana berfungsi untuk menyerap impak perlanggaran .

Lagi satu kalau korang nak tau , bahagian yang paling penting adalah CASIS yang kuat dimana menetukan tahap keselamatan korang apabila kemalangan.
.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post