Breaking

Thursday, April 2, 2015

KEJAM! - Askar Israel Beri Minum Air & Tembak Wanita Tua

TAOTAUAJER - Semasa Israel mengebom dan menyerang Semenanjung Gaza pada musim panas yang lalu, seorang askar Israel mendekati seorang wanita Palestin berusia 74 tahun.


Ghalya Abu Rida, memberi seteguk air

Dia memberikannya air sambil merakam gambar kenangan dengan wanita tua berkenaan. Namun, kebaikan askar Israel itu hanyalah seketika apabila dia menembak wanita tua itu di kepala dari jarak satu meter dan menyaksikan wanita itu mati kehilangan darah, lapor Pusat Maklumat Palestin.

Inilah kekejaman tentera Israel yang tidak berperikemanusian diceritakan oleh seorang wartawan TV Al-Aqsa, Ahmad Qdeh, yang menjadi saksi kepada kekejaman itu berlaku semasa pencerobohan Israel yang terbaru.

Jurucakap tentera Israel, berkongsi sekeping gambar seorang tentera Israel sedang memegang botol air minuman dan membantunya untuk minum sebagai contoh 'kemanusiaan' tentera Israel terhadap penduduk awam di Semenanjung Gaza.


TAOTAUAJER : Memang kejam sungguh.. tiada keperimanusiaan langsung.. orang tua yang tidak berdaya untuk melawan ini pun turut menjadi mangsa kejahilan dan kekejaman israel. 


Adbox