Breaking

Friday, June 6, 2014

GEMPAR! - Sungai Euphrates Di Syria Hampir Sepenuhnya Kering FAKTA DUNIA AKHIR ZAMAN !!!

TAOTAUAJER - Menggemparkan apabila dilihat Sungai Euphrates di Syria hampir sepenuhnya kering. Sepertimana bukti di bawah ini gambar yang di ambil pada 24 Mei 2014 memperlihatkan Sungai Euphrates yang hampir sepenuhnya kering. 


Mungkin ada ramai yang belum tahu, apakah yang mengejutkan sangat tentang Sungai Euphrates yang semakin mengering? Ikuti kisah sebenar  MISTERI! - Sungai Eufrat dan Gunung Emas Membawa Kepada Hari Kiamat

Dikatakan punca kering adalah Sebab Turki memotong air untuk Syria


SubhanAllah ini perkara yang luar biasa..Sungai Efrat kering adalah perkara yang amat menakutkan kita semua..Inilah Tanda kiamat yang semakin jelas YANG kita lihat..

Rasulullah SAW bersabda, Hari Kiamat tak akan terjadi sebelum Sungai Eufrat mengering dan menyingkapkan ‘gunung emas’ yang mendorong manusia berperang. 99 dari 100 orang akan tewas (dalam pertempuran), dan setiap dari mereka berkata, ‘Mungkin aku satu-satunya yang akan tetap hidup’. (HR Bukhari).

Dalam riwayat lainnya, Rasulullah bersabda, Sudah dekat suatu masa di mana Sungai Eufrat akan menjadi surut airnya, lalu tertampak perbendaharaan daripada emas, maka barang siapa yang hadir di situ janganlah ia mengambil sesuatu pun daripada harta itu. (HR Bukhari Muslim).

Imam Bukhari juga meriwayatkan hadis lainnya, Rasulullah SAW bersabda, Segera Sungai Eufrat akan memperlihatkan kekayaan (gunung) emas. Maka, siapa pun yang berada pada waktu itu tidak akan dapat mengambil apa pun darinya. Imam Abu Dawud juga meriwayatkan hadis yang sama.

Dalam hadis itu, Rasulullah pernah bersabda bahwa sungai yang mengalir di tiga negara besar, Turki, Suriah, dan Irak itu pada saatnya nanti akan menyingkapkan harta karun yang besar berupa gunung emas. Selain itu, dalam kitab Al-Burhan fi `Alamat al-Mahdi Akhir az-Zaman diungkapkan bahwa keringnya Sungai Eufrat merupakan saat datangnya al-Mahdi sebagai akhir zaman. 

SUMBER : baca-blogspot


Adbox