Breaking

Wednesday, September 18, 2013

DAHSYAT! - Ketajaman Gigi Ikan Pirahna Yang Luar Biasa [VIDEO]

TAOTAUAJER - Sepertimana yang kita tau Pirahna adalah terkenal dengan sifat agresifnya dan ikan ini digelar ikan pemakan daging manusia. Pernah tak korang tau betapa tajam nyer gigi ikan pemangsa ini? Boleh lihat video di bawah ini untuk melihat ketajaman giginya.


Keganasan ikan ini juga boleh dilihat menerusi filem Pirahna yang pernah ditayangkan sebelum ini. Ikan Pirahna atau Piranha ialah sejenis ikan omnivor kecil air tawar yang tinggal berkumpulan di dalam Laut Merah dan sungai-sungai di Amerika Selatan.


Ikan ini mempunyai banyak gigi yang sangat tajam yang digunakan untuk memakan mangsa. Ikan ini mempunyai deria bau yang sangat kuat seperti ikan jerung. Ikan ini juga mengemari darah. Ikan Pirana memburu bersama dan memakan hasil buruan mereka bersama. Walaupun mereka kecil, mereka sangat ganas.

Mereka cuma mengambil kurang daripada satu minit untuk menghabiskan seekor anak bangau yang baru hendak belajar terbang. Ikan Pirana disebut sebagai,Ikan Pirana. Bunyi huruf ‘H’ itu tidak kedengaran. Ikan Pirana mempunyai warna seperti ikan kembung iaitu warna hitam-kelabu.TAOTAUAJER : Tiada siapa dapat menafikan keganasan ikan Pirahna yang kian menjadi-jadi. Ikan yang boleh dianggap bahaya ini merupakan satu ancaman kepada orang awam sekiranya ia hampir dengan kawasan tumpuan. Keganasan ikan ini sangat menakutkan. - Koleksi Menarik


Adbox