Breaking

Sunday, October 7, 2012

UNIK! - Air sungai yang menakjubkan berwarna hijau Neon di Kanada (9 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Air sungai yang menakjubkan apabila ia berwarna hijau Neon di Kanada | Seperti mana sebelum ini pelbagai warna sungat yang tao pernah tunjukkan seperti sungai pelangi, sungai darah, sungai susu, dan kali ini pula tao bawakan pada korang sungai dengan warna hijau neon di Kanada. 


Kalau korang nak tau Sungai ini terletak di Goldstream Park, Kanada. Menurut Kementerian Alam Sekitar tempatan, terdapat satu tindak balas kimia di dalam air yang dikenali sebagai “Fluorescein” menyebabkan air sungai tersebut kelihatan hijau.


Namun bahan kimia tersebut tidak mengandungi toksik dan tidak menjejaskan habitat semula jadi di kawasan sungai tersebut.

Saksikan gambar-gambar yang berjaya di rakamkan di bawah ini...

TAOTAUAJER : Banyak kejadian alam yang aneh dan unik yang masih belum kita ketahui dan masih belum terokai. Salah satu antara kejadian yang istimewa itu adalah sebuah sungai yang berwarna hijau neon, sungguh menakjubkan. Kejadian yang unik ini sungguh menakjubkan dan boleh menjadi tarikan pelancong untuk ketempat tersebut. - Koleksi Kejadian Pelik dan Luar Biasa

Adbox