Breaking

Saturday, September 1, 2012

UNIK! - Sungai Susu wujud di China (6 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Biar betul Sungai Susu Wujud Di China? China nie sungguh indah dan pelik-pelik jer sebelum nie di china juga ada sungai pelangi dan juga sungai darah.


apakah benar kejadian ‘sungai susu’ ni benar-benar berlaku? Apakah kali ini yang menyebabkan sungai berkenaan bertukar warna menjadi putih seakan-akan warna air susu.

Kalau korang nak tahu apa fenomena yang menyebabkan keadaan tu berlaku, meh usha kat bawah ini.. Kalau korang nak tau... air sungai berkenaan bukanlah air susu dan tiada kejadian atau fenomena semulajadi yang menyebabkan kejadian tersebut berlaku. Punca sebenar keadaan air sungai tersebut bertukar menjadi putih adalah disebabkan pencemaran lateks asli yang berlaku kira-kira 2 kilometer di Sungai Quxi yang terletak di selatan-timur China.

Hal ini berlaku disebabkan kecuaian salah satu syarikat perdagangan yang diberi hak untuk menjalankan operasi memunggah getah di sungai dan mereka bertanggungjawab dalam menyebabkan air sungai berubah menjadi warna putih.

TAOTAUAJER : Di china memang berlaku perkara yang melibatkan Alam persekitaran sehinggakan mewujudkan kejadian yang unik seperti ini. - Koleksi Kejadian Pelik dan Luar Biasa


Adbox