Breaking

Friday, June 1, 2012

GEMPAK! - Kereta transform menjadi Motosikal di Gurun Sahara (8 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Hebat sungguh apabila seorang pengembara gurun sahara berjaya membuat keretanya yang rosak bertukar menjadi sebuah motosikal , mesti korang fikir kenderaan bertukar seperti dalam cerita transformers ! tidak sama sekali .. 


Ia kisah benar yang belaku pada tahun 1993 dimana seorang pengembara iaitu Emile Leray merentasi Gurun Sahara dan terkandas tengah-tengah gurun tersebut kerana Citroen V vintaj rosak. Dengan itu Frenchman Emile Leray telah mengubah kenderaan tersebut menjadi sebuah motosikal.

Jom kita saksikan bagaimana hasilnya nanti tao ade letak gambar-gambarnya di bawah ini...

Emile Leray membina sebuah motosikal yang menggunakan bahagian-bahagian kereta lama yang agak usang tersebut.


Beliau tanggalkan setiap komponen kenderan Citroen tersebut, dengan mengeluarkan body kenderaan tersebut, dan dia kemudiannya menggunakan sebagai tempat perlindungan menentang ribut pasir.

Sesuai dengan lengan roda terbalik pada casis yang lebih kecil, dan menambah enjin dan kotak gear di tengah-tengah rangka motosikal tersebut. Dan beberapa hari kemudian dia menambah bateri pilak, tangki minyak.

Setelah siap beliau tinggalkan kenderaan tersebut dan meneruskan pengembaraannya.


Ade sebijik lebih kurang macam motosikal Akira tak ? Cuma yang nie togel jer!


TAOTAUAJER : Amacam gempak giller lelaki nie da macam tony stark jer.. mampu ireka sesuatu yang baru dalam keadaan yang terdesak.. kalau di tak membuat sebarang tindakan pasti mati berjalan di gurun sahara yang kering tu. 

Adbox