Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » » » Info! - 7 Tips membeli Tablet PC
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Bagi korang yang ingin membeli Komputer tablet, seperti Samsung Galaxy Tab 7.7 lagi-lagi iPad 3 bakal di keluarkan tak lama lagi, ikuti ​Tips Membeli Komputer Tablet di bawah ini.


Sekarang nie telefon skrin sesentuh dan tablet dah banyak dipasarkan di Malaysia, dan korang dapat lihat kebanyakan golongan remaja dan dewasa memilikinya. Buat masa ini pengeluar yang bergitu sengit persaingan nyer adalah diantara Android dan Apple.

Dengan banyaknya komputer tablet yang dijual di pasaran, di sini tao ada nak kongsikan beberapa ​Tips Membeli Komputer Tablet kat korang yang boleh korang pertimbangkan sebelum membeli, antara aspek yang korang perlu lihat adalah:

1. Sistem operasi
Banyak tablet dari berbagai jenis. Ada iOS dari Apple, Android dari Google yang menyandang pelbagai pengeluar, BlackBerry OS, dan Windows. Pilih la mana yang korang suka atau perlukan.

2. Ukuran skrin

Ukuran menentukan keselesaan. Bila korang dah biasa dengan tablet berukuran 7 inci, jangan la pulak cari yang 10 inci. Begitu pula sebaliknya. Tidak usah panik bila satu pengeluar mengeluarkan dua ukuran skrin. Cari yang korang rasa lebih selesa. Yang 10 inci tu gabak sangat besarnya mungkin tak sesuai bagi korang yang sentiasa travel.

3. Nak 3G atau Wi-Fi

korang jugak boleh memilih dimana tablet dengan Wi-Fi ajer atau yang juga ade 3G? Tablet yang punya jaringan 3G supaya internet tidak tergantung kepada Wi-Fi saja. So senang la korang nak sentiasa updates di tempat yang tiada Wi-Fi.

4. Kamera

Sekarang ini ramai yang menggilakan Kamera dan ia satu keperluan. Dan itu adalah sangant di perlukan pada sesatu tablet.

5. Aplikasi
Apple App Store mempunyai anggaran 65000 aplikasi, Android ratusan ribu, BlackBerry pulak lebih sedikit lagi. korang pilih la yang mana satu korang berkenan?

6. Berat atau ringan

Tablet sekarang ini banyak ukuran dan berat. iPad 2 memilki berat 601g dan senipis 8,8mm. Samsung Galaxy Tab 10.1 pulak beratnya 595g dan senipis 8,6mm. Sedangkan PlayBook setebal 9,7mm dan beratnya 400g.

7.Budget

Last sekali, jangan lupa tentang budget korang beli la sekadar yang korang mampu dan memenuhi kehendak penggunaan korang.

Ok, itulah ​Tips Membeli Komputer Tablet sebelum korang nekad untuk membeli. Bijaklah dalam membeli barang elektronik. ^^

Buat masa nieh tao pon tak ada tablet buat masa ini, tapi ade beberapa tablet yang tao penah pegang dan tao try. Ade beberapa tablet yang tak menepati ciri-ciri yang tao perlukan so tak perlu tao cakap yang mana satu...hehe



.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post