MESTI TAU! - Tahu tak perbezaan antara sebatang rokok biasa dengan rokok tidak sah? -
Home » , , , , , » GEMPAR! - Fenomena Halo bulan dikelilingi Cincin cahaya (3 GAMBAR)

GEMPAR! - Fenomena Halo bulan dikelilingi Cincin cahaya (3 GAMBAR)

Written By taoslayerz on Monday, October 10, 2011 | 1:13 AM

TAOTAUAJER - Korang bertuah kerana dapat menyaksikan Fenomena lingkaran 22 degree lunar halo  maka korang telah pun menyaksikan suatu kejadian menarik iaitu Halo Moon ataupun Ring around the moon. Kalau korang nak tau sebelum kejadian Tsunami titik gempa di Acheh pada tahun 2011 malam tu jugak ade berlaku Fenomena begini...MESTI BACA


Kalau korang nak tau kejadian ini berlaku apabila cuaca terlalu sejuk sehingga terdapat byk partikel-partikel ice crystal di sekeliling bulan ( titisan air hujan ).

Sebelum ini juga terdapat satu rakaman gambar dimana Khalimah Allah kelihatan pada Fenomena lingkaran 22 degree lunar halo .


Kejadian ini selalunya berlaku di negara negara yg bermusim sejuk. Dikatakan, sekiranya terlihat kejadian ini, maka dlm masa 48jam akan terjadinya salji ataupun hujan. Tapi kat malaysia nih hujan la jawab nyer dalam minggu nih nak kata hampir setiap malam hujan.

Photobucket

“Cincin yang muncul di sekeliling Bulan timbul daripada lulus cahaya melalui hablur ais yang tinggi dalam suasana yang enam sisi. Kristal ais membiaskan, atau bengkok, terang dalam cara yang sama bahawa lensa kamera liku cahaya. Gelang mempunyai diameter 22 °,

dan kadang-kadang, jika anda bernasib baik, ia juga mungkin untuk mengesan cincin kedua, 44 ° diameter. Awan sirus tinggi nipis lofting pada 20,000 kaki atau lebih mengandungi kristal ais kecil yang berasal dari pembekuan super titisan air disejukkan. Kristal ini berkelakuan seperti permata-permata refracting dan mencerminkan dalam arah yang berbeza.” dipetik daripada sumber internet.

Sebenarnya perkara yg sama selalu terjadi Halo di sekeliling matahari. Kita selalu dapat melihatnya pada matahari tapi pada bulan, mcm jarang sekali. so korang bertuah mlm nih.

Disini juga tao nak kongsikan pade korang... (RUMORS)

Beberapa tahun lepas, iaitu malam sebelum terjadinya Tsunami di liputan Lautan India ,yang berdekatan dengan titik gempa di Acheh, telah berlaku kejadian seperti ini, iaitu Lingkaran Bulan, hampir bentuknya seperti di gambar diatas ini, dan lingkaran ini boleh dilihat di mana-mana sahaja di selatan Asia , pada malam itu….

Sekiranya anda tidak percaya, anda boleh menghubungi rakan2 anda yang pernah berkhidmat dengan mana-mana kapal, samada kapal TLDM, ataupun kapal-kapal dagang, pasti mereka mengingati peristiwa ini.

Pointnya di sini ialah, graviti bulan memainkan peranan untuk menyebabkan mental planet bumi supaya…, untuk melakukan proses “mengerak” pada garisan laluannya dengan lebih cepat dari kadar kelembapannya yang normal.

Hasilnya, elok-elok kerak-kerak ini bakal bergerak lagi 2-3 bulan, tetapi dek bantuan bulan pada malam yang kebetulan sedang cukup bulat untuk memancarkan gravitinya, lalu proses “mengerak” tetiba berlaku dengan laju, dan maka…

terjadilah pelepasan tenaga di bawah laut, yang menyebabkan ombak dalam laut diangkat lalu terbinalah Tsunami. Ramai engineer2 kapal termasuk kapten menyaksikan peristiwa ini.

Lingkaran bulan merupakan tanda-tanda bagi manusia yang berakal, untuk mengenal pasti bencana yang bakal menimpa.

(NOTA)
lingkaran ini terjadi di Terengganu pada malam tadi, kira-kira antara waktu 10:00pm sehingga 10:30pm (waktu Malaysia ) dan ianya betul2 berada di atas kepala.
(bukankah Terengganu merupakan Negeri Darul Iman ?) (bukankah di Negeri ini mempunyai Batu Bersurat tentang kisah peristiwa genting di masa hadapan ?)
(bukankah Terengganu mewarisi bendera hitam dengan logonya itu ?)

Kronologi pembuktian TSUNAMI NUSANTARA:
  • hadirnya bulan berlingkaran (ada aura di keliling bulan)
  • pada esok siangnya, akan berlaku mendung yang panjang (sehingga melebihi 1 hari penuh)
  • pada keesokan siangnya, pasti berlaku kematian yang banyak (di Nusantara)
  • semenanjung tanah Melayu terutamanya di Perak, Penang , Kedah (ketiga2 negeri ini bakal menghadapi tanah jerlus “di sesetengah daerah terpencil”)
  • kerang pasti timbul di pantai2 peranginan selepas beberapa hari atau minggu
  • kehadiran binatang2 asing seperti dugong, makhluk2 aneh laut (yang lain dari lain)

AMARAN:

  • elakkan duduk bawah kipas siling
  • elakkan mandi di air terjun dan kolam air panas
  • elakkan mandi di tepi pantai
  • elakkan berkunjung ke kawasan tanah mendap

Catatlah kronologi di atas,

Dan hitung balik kerana perkara ini akan bermula seawal selepas matahari terbit keesokan harinya, bila salah 1 perkara yang disebut di atas terjadi, silalah highlightkan petikan kiriman ini, kerana lazimnya sejarah yang sama pasti berulang tapi dengan kaedah lain tetapi dengan ciri2 yang sama…

TAOTAUAJER : Tao pon takpasti akan fenomena ini lebih baik kita berwaspada sebelum perkara yang tak diingini tak berlaku. (update) kini baru tao perasan dimana setiap kali bulan oktober jer fenomena sebegini berlaku. - Koleksi Fenomena


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu
KONGSIKAN ARTIKEL INI :
Photobucket
Kunjungi juga Facebook Blog Taotauajer : Jom ke Page Tao TAOTAUAJER | Enhanced MyBloggerTricks.com

ARTIKEL MENARIK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik 2 kali untuk TUTUP
 
Support : | | | My Ping in TotalPing.com
Copyright © 2013. ! TAO TAU AJER - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger