Breaking

Wednesday, June 22, 2011

Wow | Manusia terumbu karang

Pergh...adakah ini yang dikatakan manusia terumbu karang seperti dalam cerita pirate of carribean dimana bootstrap bill turner adalah manusia yang di sumpah dengan badan yang penuh dengan terumbu karang. Tetapi kejadian seperti ini ternyata ada.

Photobucket

Seorang lelaki yang digelar manusia terumbu karang akibat ketumbuhan yang muncul di seluruh tubuhnya, telah sembuh.

Lin Tianzhuan tidak boleh menggerakkan tangan dan kakinya berkata keadaan "mengerikan" itu membuatnya merasa seperti dia berubah menjadi batu.

Orang-orang akan berteriak ketakutan bila melihatnya, tambah Lin, 38 tahun, berasal dari Shuimen di selatan China.

Lin mengasingkan diri, bersembunyi di rumah keluarga selepas dia dijauhi oleh teman-teman dan jiran tetangga.

Dia mula melihat ketumbuhan yang keras pada tangan dan kaki semasa berusia 13 tahun.

Dia berkata: "Mereka tumbuh dan tumbuh memenuhi lengan dan kaki, punggung dan bahkan kepala. Seolah-olah saya akan bertukar menjadi batu dan itu mengerikan."

Photobucket

"Secara berperingkat ketumbuhan menjadi lebih tebal dan lebih tebal dan saya tak boleh lagi membengkok lengan atau kaki saya. Ini sangat menakutkan."

Kini, setelah setahun mendapat perubatan serta pembedahan oleh doktor dari sebuah klinik kulit khusus, dia hanya mempunyai beberapa kesan parut pada kulit.

Naib presiden Hospital Pencegahan Dermatosis Fuzhou, Dr Liu Yinghong berkata: "Dia mungkin masih perlu beberapa rawatan radioterapi, tetapi dia telah membuat kemajuan yang sangat baik." - The Sun

Dibawah nieh character dalam pirate of carribean sama lebih kurang kes ini

Photobucket

Stellan Skarsgard as 'Bootstrap Bill' Turner, who is doomed to sail aboard Davy Jones Flying Dutchman forever. Bill is one of an armada of characters in 'Pirates of the Caribbean: At World's End.'


Photobucket
SUMBER | takmungkinbenar.blogspot.com
Adbox