Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » Wow | Anjing dengan kaki bionik "Cyber Dog"
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

Haa...kali nieh tao nak kongsikan pada korang pasal teknologi pulak "bionik" ape bionik tuh nik dalam cerita bionik kat tv3 tu ker...hahaha bukan sama sekali.

Nie tao nak sharekan kat korang dimana anjing ini adalah haiwan pertama yang dilengkapi dengan set kaki tambahan bionik.

Naki'o dilaporkan anjing yang pertama yang dilengkapi dengan kaki tambahan bionik.

Anjing nieh lost setelah ditinggalkan oleh keluarganya di Nebraska. Kalau korang nak tau anjing tersebut kelhilangan kakinya sewaktu kakinya tersekat dalam salji dan kakinya terpaksa di potong disebabkan oleh frostbite.

Martin Kaufmann, pencipta alat ini dari syarikat Orthopets mereka bentuk kaji gantian bagi haiwan. Kini Naki'o dapat berjalan seperti biasa.


Saksikan video ini



Kesian anjing nieh, nasib ade yang perihatin untuk menolong haiwan-haiwan ini... "Wonderpets" hehe~ tetiba jer


Photobucket .
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post