Breaking

Saturday, March 26, 2011

SERIUS! - Paksi Bumi Telah Berubah Disebabkan Gempa Bumi Dahsyat Jepun 2011

TAOTAUAJER - Adakah hasil dari gempabumi di Jepun telah menyebabkan bumi telah berubah dari paksinya?? ia benar..

Photobucket

Gempa bumi @ Earth Quake @ 地震(じしん)Jishin @ زلزال zil zaalun kuat yang melanda Jepun dilaporkan begitu berkuasa sehingga mengubah bentuk persisiran negara itu dan menganjak paksi bumi. Menurut saintis Amerika Syarikat dan Itali, gempa itu bukan sahaja menyebabkan sebahagian daripada tanah bergerak hampir 2.5 meter tetapi juga menganjakkan bumi daripada titik paksi sekurang-kurangnya 8-10 sentimeter ke timur.

Photobucket
Imej yang dikeluarkan oleh NASA dimana menunjukkan Japan's northeast coast sebelum pada kiri dan selepas dilanda banjir oleh gempa dan tsunami.

Selain itu, gempa terkuat yang pernah melanda Jepun itu turut mempercepatkan pusingan harian bumi sebanyak 1.6 mikrosaat pada hari kejadian. Profesor dari Universiti Tokyo, Satoko Oki berkata, Gempa bumi sekuat itu yang disebabkan pergerakan lantai bumi di bawah laut hanya berlaku sekali setiap 1,000 tahun.  untuk ketahui dengan lanjut percepatan pusingan bumi LINK di bawah ini....Banyak bencana alam (banjir, letusan gunung berapi, gempa bumi, salji melampau, panas melampau dll) berlaku sejak akhir-akhir ini menimbulkan pelbagai persoalan, ini mungkin juga disebabkan oleh fenomena supermoon atau pon mungkinkah usia dunia sudah hampir ke penghujungnya. Semakin banyak musibah dan malapetaka yang mengakibatkan huru hara dan kesengsaraan.

Sedarkah anda dalam Tahun 2011 ini banyak gempabumi yang berlaku dan ianya berada disekeliling kita dan semakin menghampiri kita (Malaysia)

Photobucket

Pada 23 Feb Gempabumi di New Zealand dan pada 11 March Jepun digegarkan dengan gempa bumi sekaligus dilanda Tsunami dan paling terbaru 24 March Myanmar pula digegarkan dengan gempa bumi.

Photobucket
New Zealand 23 Febuary 2011

Photobucket
Jepun 11 March 2011

Photobucket
Myanmar 24 March 2011

TAOTAUAJER : Sehebat mana pun manusia tidak akan mempu melawan kuasa Tuhan, sekarang ini manusia pula sudah mula untuk menciptaka teknologi anti kiamat. Seperti mana kejadian di Acheh adalah telah tertulis di dalam Al-Quran, kejadian Tsunami di Jepun ini juga tertulis di dalam Al-Quran. - Koleksi kebenaran al Quran dan IslamAdbox