Breaking

Tuesday, July 16, 2013

SERIUS! - Bana Hina Agama Islam Remaja Cina Dibelasah dan Dibogel (3 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Inilah makannyer apabila seorang remaja yang juga penjaga cybercafe, Ng Mun Tatt, 24, telah diculik di hadapan sebuah restoran di Taman Sri Muda, Shah Alam, oleh lapan lelaki dengan menaiki sebuah kereta jenis Toyota Alphard kerana dipercayai telah menghina Islam.


Menurut sumber yang diterima dari TerengganuToday, semasa kejadian, remaja berbangsa Cina itu sedang makan bersama teman wanitanya sekitar pukul tiga pagi. Teman wanita mangsa bagaimanapun tidak dilarikan atau diapa-apakan. Turut dikatakan, barang berharga milik lelaki itu seperti beg duit, telefon bimbit dan rantai emas dikembalikan kepada teman wanita mangsa semasa mangsa dilarikan.

Kereta yang menggunakan nombor pendaftaran palsu itu telah melarikan mangsa ke kawasan hutan sebelum ditinggalkan di Lebuhraya Duke, berhampiran susur masuk ke Setiawangsa, dan mangsa ditinggalkan dalam keadaan bogel.


    

Seluar, baju dan pakaian dalam dilarikan Toyota Alphard terbabit. Mangsa mendakwa, badannya diconteng oleh suspek kerana perbuatan remaja Cina itu yang mengaku “MENGHINA ORANG MELAYU DAN ISLAM DI LAMAN SOSIAL SEPERTI FACEBOOK DAN TWITTER”

Menurut info juga, mangsa juga mengaku telah mencampakkan bangkai babi di hadapan rumah dan surau orang Islam yang menjadi sasaran parti DAP untuk cetuskan ketegangan kaum dan agama. Menurut sumber lagi, sehingga kini hanya satu laporan polis dibuat oleh orang awam yang menemui mangsa.


TAOTAUAJER : Tu la pasal, menghina sensiviti agama orang lain. Belum abis lagi pasal Alvin dan Vivian, sekali sorang buat hal memang kena balun la jawabnyer. Semoga dari kejadian ini menjadi pengajaran bagi semua orang di Malaysia.


Adbox