Breaking

Tuesday, February 28, 2012

SubhanaAllah! - Pelukis kartun hina Nabi Muhammad S.A.W terima pembalasan Allah bayar Cash (3 Gambar)

TAOTAUAJER - Subhanallah lihatlah pembalasan setimpal Cash Cash Allah bagi kat dunia ini apabila Kurt Westergaard, kartunis Denmark, yg telah melukis karikatur watak kepada Nabi Muhammad s.a.w, telah meninggal dunia dalam kejadian kebakaran yg pelik. Dalam laporan siasatan, akhbar Arab, yang diterbitkan dari Arab Saudi.

Mayat Kurt Westergaard yg terbakar dengan tiba-tiba (GMBR HIASAN)

Pihak berkuasa Denmark telah cuba sedaya upaya mereka untuk menyembunyikan kematiannya, setelah tidak dapat menemui sebarang petunjuk tentang bagaimana kebakaran berlaku dan mengapa hanya di dalam bilik Kurt sahaja yang rosak.

Siasatan awal menunjukkan bahawa kartunis, yang melakukan kekufuran dengan melukis karikatur Nabi Muhammad s.a.w, telah menerima banyak ancaman dari umat Islam seluruh dunia selepas penerbitan yang berulang-ulang karikatur berkenaan di akhbar Eropah.

Mayat Kurt Westergaard yang di usung

Pada Februari 2008, tiga warga Arab telah ditangkap kerana tuduhan penglibatan mereka dalam komplot cubaan membunuh Kurt.

Seorang lelaki Somalia juga telah cuba menikam beliau tetapi polis yg menjaga di rumahnya menyelamatkan beliau. Ia Mengingatkan semula bernilai bahawa kartun menghujat mula-mula muncul dalam akhbar Denmark Jyllands-Posten.

Laporan siasatan berkata kejadian itu berlaku beberapa hari kemudian di mana Westergaard telah dibakar serius dan mati di tempat kejadian, tetapi media antarabangsa benar-benar senyap mengenainya. Laporan itu juga mendakwa bahawa beberapa saksi-saksi juga disediakan untuk memberi keterangan yang berlaku. Pihak berkuasa Denmark setakat ini tidak dapat mencari sebarang klu mengenai punca api, kerana mereka telah memulakan siasatan sambil senantiasa mengingati beberapa konspirasi luar untuk membunuh blasphemer itu.


http://images.bt.dk/node-images/198/608x403-c/198138-kurt-westergaard.jpg

Kurt Westergaard

Menurut BBC, sebanyak dua belas orang yang terlibat dalam perbuatan menghina, tetapi semua mereka, kecuali Kurt, yang lain telah memilih untuk pergi bawah tanah untuk melarikan diri dari kemurkaan awam selepas umat Islam di seluruh dunia mengambil bahagian dalam perhimpunan bantahan yang dihadiri oleh berjuta-juta orang. Orang di Malaysia juga telah menyertai saudara-saudara mereka seperti orang-orang di Indonesia, Bangladesh, India dan banyak negara-negara Arab untuk mengemukakan bantahan terhadap konspirasi untuk memburuk-burukkan umat Islam dan agama mereka. Di Lahore dan Peshawar, penunjuk perasaan telah bertukar menjadi ganas dan sekitar enam orang terbunuh sewaktu itu, manakala harta bernilai juta rupee telah dibakarkan menjadi abu.

Tetapi sebaliknya menyatakan penyesalan mana-mana, Westergaard pergi awam banyak kali berkata beliau tidak mempunyai kesal kerana melakukan perbuatan yang memalukan. Akhbar Saudi berkata kematian Kurt menunjukkan betapa berkuasa Allah SWT, seperti walaupun pengaturan keselamatan foolproof, tiada dapat menyelamatkan dia dan berakhir dengan kejadian tragis.


Inilah akibat nyer cash-cash kena pembalasan di dunia yang fana ini ~

TAO harap korang dapat share kan berita nie pada kawan2

SUMBER | zimbio.com

Adbox