Breaking

Saturday, November 15, 2014

WOW! - Lelaki Ini Dapat Muka Baru Dibentuk Dari Isi Dada

TAOTAUAJER - Seorang juruteknik menerima khabar gembira 6 bulan lalu apabila doktor mengesahkan yang beliau akan mendapat muka baru daripada "muka" baru yang di tanam di dadanya.


Yan Jianbin sebelum ini telah melecur teruk ke mukanya apabila dia terkena kejutan elektrik bervoltan tinggi ketika menjalankan kerja yang menyebabkan muka dan matanya rosak.

Kini beliau berada dalam proses membentuk isi muka baru di dadanya selepas doktor telah menyuntik air masin bagi membentuk ketulan isi dan kulit baru didada untuk di jadikan mukanya.


Proses ini adalah sesuatu yang rumit kerana melibatkan 5 fasa utama iaitu fasa awal iaitu fasa 1 dan 2 adalah melibatkan pembentukkan hidung baru untuk Yan dan fasa seterusnya adalah mebaikan pembuluh darah baru.


Di fasa ke empat isi tersebut akan di pindahkan ke mukanya dan fasa ke lima adalah penabah baikan bentuk muka dan proses itu dijangka memakan masa 2 tahun.

Ini adalah bukan pembedahan pertama di China di mana sebelum ini seorang remaja perempuan,Xu Jianmei, 17 pernah menjalani pembedahan ini dan berjaya.

sumber : Dailymail

Adbox