Breaking

Friday, March 28, 2014

OMG! - Tikus Gergasi Ditangkap Ketika Menyelongkar Sampah dalam rumah (4 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Di Stockholm, satu keluarga di Sweden terkejut besar apabila mendapati tikus yang selama ini berkeliaran di rumah mereka bersaiz gergasi. Pastinyer korang jugak akan terkejut besar apabila menemui tikus yang sangat besar. 


Keluarga Bengtsson-Korsås mula mengesan sesuatu yang pelik apabila kucing peliharaan mereka, Enok enggan masuk ke dapur kediaman mereka di Solna, Stockholm.

Kejutan berlaku selepas mereka melihat sendiri tikus yang membuatkan kucing mereka ketakutan itu berukuran 38 sentimeter.


Tikus itu berjaya masuk ke dalam rumah berkenaan melalui lubang yang dibuat di celahan panel kayu dan konkrit.

Sebelum ini, tikus itu tidak pernah kelihatan sehinggalah keluarga itu mengalihkan tong sampah di dapur rumah mereka.
“Saya ketakutan. Ia sangat besar sehingga saya tidak dapat mengenal pasti apakah benda itu sebenarnya dan sebaik melihatnya, saya terus melompat ke atas meja,” kata Signe Bengtsson-Korsås

Tikus gergasi itu selesa “menetap” di sebalik sinki dan turut menyebabkan salurannya bocor kerana digigit haiwan berkenaan.


Usaha keluarga itu untuk menghalaunya tidak berhasil sebaliknya tikus gergasi itu berani menunjukkan dirinya dan berkeliaran di dapur.

Khidmat kawalan makhluk perosak dipanggil bagi memasang jerat yang digunakan industri untuk menangkap tikus berkenaan dan tidak lama selepas itu satu dari jerat itu mengena.

Bagaimanapun, apabila diperiksa, jerat itu hilang. Jerat yang dipasang tidak mampu menghalang pergerakan tikus gergasi itu. “Haiwan itu tidak mati terkena jerat sebaliknya melarikan diri bersama jerat itu. Ia kemudiannya masuk di celah kayu dan tersekat di situ sebelum mati tercekik,” katanya.- Agensi

TAOTAUAJER : Mane tak nyer kucing pun lari kalau dah sebih kurang sama besar dengan kucing pun. Tah macamana la binatang nie boleh sebesar ini. Sebelum ini juga kejadian sebegini pernah di laporkan, yang lagi menyedihkan apabila haiwan ini memakan dua orang bayi dalam dua peristiwa berbeza di Cape Town 3 tahun lepas - KOLEKSI OMG


Adbox