Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » OMG! - Lidah Budak 12 Tahun Melekat Di Sebatang Tiang Selepas Dijilatnya
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Seorang budak 12 tahun sekolah asas di Amerika Syarikat lidahnya melekat semasa menjilat sebatang tiang. Suhu sejuk di sana memang membuat semuanya cepat membeku termasuk air liur.


Akhbar the Huffington Post melaporkan, kejadian ini mengingatkan pada filem klasik 1983 berjudul 'Christmas Story' adegan seorang kanak-kanak yang lidahnya elekat di tiang. Budak itu menghabiskan seharian memegang tiang sebelum bantuan datang.

Skuad penyelamat segera bekejar ke Sekolah Asas White Brook di Negara Bahagian Massachusetts dan membantu pelajar itu. Tiang dan lidah kanak-kanak tersebut dititiskan air panas. Perlu beberapa baldi air mendidih yang akan sejuk untuk membebaskan pelajar itu.

Pengetua sekolah bernama David Mottor mengatakan ini adalah kejadian kali kedua selama kerjayanya 20 tahun. Sebelum ini juga ada pelajar yang menjilat tiang pagar. "Saya tidak mengesyorkan lidah menjilat logam apa pun di musim sejuk," ujar dia.

Kanak-kanak tersebut mengatakan dia baik-baik saja namun lidahnya serasa disengat ratusan lebah.

TAOTAUAJER : Pelik-pelik jer... tu la pasal yang gatal sangat nak menjilat di musim sejuk tu ape hal? kan dah melekat.. 


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post