Breaking

Friday, January 17, 2014

SADIS! - Anak Mangsa Perang Syria Tidur Antara Pusara Ibu, Ayahnya

TAOTAUAJER - SYAHDU dan sedih apabila melihat foto apabila melihat foto di atas menunjukkan seorang kanak-kanak yang tidur di tengah-tengah antara pusara kedua ibu bapanya di Syria.


Ya Allah.. betapa kasihannya melihatkan nasib anak-anak di Syria yang kehilangan anggota keluarga khasnya ibu dan ayah ekoran peperangandalaman di negara itu.

Betapa kejam rejim Presiden Syria Bashar Al-Assad membunuh penduduk Syria yang tidak berdosa.Bukan sahaja ibu bapa, kanak-kanak yang tidak bernasib baik juga menjadi korban dek kerakusan manusia dalam mengekalkan kuasa mereka.

Foto kanak-kanak ini dimuatnaik melalui akaun Twitter @NotaUsrah dan ia telah diulang tweet sebanyak 162 kali oleh pengguna Twitter yang lain.


Kita di Malaysia bersyukur kerana ibu bapa masih ada ibu bapa dan masih sihat, kematian ibu bapa di Malaysia jika tidak kerana sakit atau pun kemalangan, tidaklah ada disebabkan peperangan.  

SUMBER : Mynewshub

TAOTAUAJER : Mudah-mudahan kanak-kanak ini akan menerima pembelaan dan dapat hidup dengan baik dengan pendidikan yang sempurna disediakan oleh pihak yang bertanggungjawab dan masih berperikemanusiaan.


Adbox