Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » TAUTAK? - Kenapa semua iklan jam tangan menunjukkan pukul 10:10 ?
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Mungkin korang tidak sedar dan tidak pernah pon terfikir akan benda yang diangap kecil jer nie. Kalau korang perasan mana-mana iklan jam tangan berjenama gambar-gambar jam nye pasti menunjukkan pukul 10:10.


Kalau korang baru nie nak perasan, boleh la korang amik kesempatan ini untuk mengetahui nya.

kalau korang nak tau  hampir 90% iklan-iklan jam berjenama akan memaparkan iklan imej jam mereka dengan jarum menunjuk pukul 10:10. Persoalan, kenapa?  Ikuti penjelasan di bawah ini...



Apa yang kita dapat lihat gambar di atas adalah beberapa koleksi jam tangan berjenama yang dengan jarum menunjuk pukul 10:10.

okay penjelasannya :

  1. Pertama sekali fikir secara logic kebiasaannya semua jam mempunyai logo atau jenama berada di atas atau di bawah posisi 12 atau 6, jadi dengan kesempatan ini digunakan untuk tidak melindung logo atau jenama syarikat jam tangan tersebut
  2. Angka tersebut merupakan salah satu struktur angka yang terbagus untuk strategi marketing, perspective, cuba perhatikan dari angka tersebut sebenarnya seperti membuat logo “smiley” pada jam.Angka-angka tersebut sebelumnya ingin di tetapkan pada 8:20 , tetapi diubah lagi karena seperti muka yang masam atau nampak seperti orang marah.
  3. Selain itu, angka-angka tersebut jarum tersebut tidak menutup fungsi tarikh atau kelendar pada jam tersebut.
  4. Lagi satu adalah Fakta yang mungkin korang tak tau dimana  10:10 adalah merupakan tanda penghargaan terhadap Abraham Lincoln yang mati di tembak pada jam/waktu tersebut.
http://bksempoi.blogspot.com/2010/09/kenapa-iklan-jam-tunjuk-pukul-1010.html

TAOTAUAJER : Amacam? baru tau kan... huhu informasi terbaru kan buat korang hari ini.. tao pon baru tau juge tu yang ingin kongsikan pada korang. Share la pada yang belum tau lagi tu..hehe

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post