Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » TIPS ! - Cara Buang Timeline pada Facebook anda
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - tao tau pastinyer benci akan timeline yang telah aktif pada facebook korang dan berbakul-bakul jugak lah sumpah serananh korang kat Makzukberk tuh...hahaa. Tao pon tension jugak habis sume FB page tukar timeline dah tak best dah. Disini tao ade jalan penyelesaiannya.


Disini tao akan tunjukkan cara-cara bagaimana korang nak remove timeline tersebut pada account profil korang. Tapi... ade tapi pulak, ianya hanya berkesan pada korang yang dah install timeline remover ini la.

Ikuti langkah demi langkah bagaimana nak hilangkan timeline pada facebook korang di bawah ini....

Korang akan nampak account korang menjadi seperti biasa dan juga apabila korang view account orang lain pon akan nampak facebook seperti biasa, bagi mereka yang tak install benda nie akan terlihat profil korang seperti biasa iaitu timeline.



STEP PERTAMA


PILIH BROWSER ANDA Mozzila atau Chrome untuk DOWNLOAD


KLIK UNTUK BROWSER YANG KORANG GUNA


Google Chrome                                Mozzila Firefox

                                                   

         


STEP KE DUA


KLIK SAVE 



STEP KE TIGA

KLIK INSTALL



STEP LAST

Korang boleh refresh dan lihat Profil Account Facebook anda sudah bebas dari Timelime


BYE BYE timeline lepas nieh xde la mate korang sakit tengok Profil korang dan kengkawan korang

Amacam sudah try? Suka tak? kalau suka bagi la LIKE



Bagi yang suka timeline pulak tao ade beberapa contoh timeline yang kreatif untuk korang

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post