Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » #tautak? - Kenapa Kubur Wanita Digali Lebih Dalam Dari Lelaki?
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Pasti nyer setiap orang akan mengalami kematian, dan kubur itulah tempat persemadian korang sehingga di bangunkan semula. Tapi pernah tak korang tau terdapat perbezaan antara kubur lelaki dan perempuan?


Kalau bagi yang tak tau tu, bagi kubur jenazah lelaki akan di korek sedalam 5 kaki tapi bagi jenazah perempuan pulak 7 kaki dalam. Kenape yer???

Okay ikuti penjelasan dalam perbualan di bawah nieh yer!

Isteri : Abang, boleh sayang tanya?

Suami : Ye sayang. Nak tanya apa?

Isteri : Sayang pelik la abang. Kenapa syarat dalam Islam, bila lelaki meninggal dunia, kubur nya digali sedalam 5 kaki tapi kubur wanita berlainan digali sedalam 7 kaki?

Suami : Ooo.. InsyaAlLah senang ja jawapannya tu.. (sambil tersenyum). "Kalau nak tau Islam ni agama yang sangat prihatin dan bijaksana. Sebenarnya sebab kubur wanita digali lebih dalam dari lelaki kerana jika berlaku banjir, jenazah wanita tersebut tak akan terapung ke atas dan akhirnya akan membuka aurat jenazah. Islam sangat menjaga aurat kaum wanita, sampaikan hingga nyawa dah melayang dari jasad pun. Islam masih melindungi aurat kaum wanita."


Isteri : SubhanaAlLah. Besarnya kuasa AlLah ya abang.

Suami : *Hanya tersenyum*

P.S/ Wahai kaum wanita. Tutuplah aurat mu dengan sempurna, ketika masih bernyawa. Kerana InsyaAlLah, AlLah juga akan membantu melindungi aurat mu walaupun nyawa sudah tiada suatu hari kelak..

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post
SEO Reports for taotauajer.blogspot.com