Breaking

Wednesday, April 4, 2012

DAHSYAT! - Puting beliung menerbangkan Treller di Dallas ,Texas [VIDEO]

TAOTAUAJER - Kota Dallas di Texas baru ajer di landa angin puting beliung dahsyat dengan kelajuan tinggi. Dalam satu video terlihat angin taufan puting beliung ini melanda sebuah tempat dimana merupakan trailer park dan dengan dahsyat nyer melemparkan trailer-trailer di lokasi tersebut ke udara.
Saksikan video di bawah ini...


DALLAS, Amerika Syarikat (AS) - Sebuah treler melayang semasa puting beliung melanda kawasan Dallas-Fort Worth di negeri Texas kelmarin.

Dua buah bandar di Texas, Arlington dan Lancaster diisytihar zon bencana selepas puting beliung berkembar serta ribut menyebabkan 300 buah rumah di kawasan berkenaan rosak teruk.

Banyak kediaman yang berada dalam laluan ribut berkenaan ranap manakala sejumlah trak dan kereta turut terbalik ditiup angin kencang.

"Saya tidak pernah melihat dua puting beliung melanda dua kawasan metropolitan secara serentak seperti ini," kata seorang pakar meteorologi, Henry Margusity.

Seorang lelaki yang merakamkan gambar satu puting beliung berkenaan di utara Texas, Brandy Kemps memberitahu saluran berita ABC News; "Serpihan berterbangan merata-rata di depan mata saya termasuk debu, batu dan batang kayu.

"Puting beliung itu menuju ke arah kami dan ia kemudian hilang dari arah belakang bangunan apartmen tempat saya tinggal," katanya.

Lebih 12 orang cedera tetapi tiada laporan kemalangan jiwa berlaku dalam bencana tersebut setakat ini. - Agensi


Betapa dahsyat nyer sehinggakan lori-lori bertebangan !

SUMBER | Kosmo
Adbox