Breaking

Monday, February 20, 2012

Wow! - Sebijik Kereta Kebal di perbuat dari 5016 kotak telur (3 Gambar)

TAOTAUAJER - Kereta kebal atau di kenali dengan TANK ini mungkin kelihatan seperti satu binaan tentera yang kukuh tetapi ia tidak akan digunakan dalam peperangan. Kenderaan Challenger II adalah dibuat dari 5016 kotak telur dan mengambil masa 512 jam untuk membuatnyer.


Ia telah dibina untuk merayakan pelancaran Eggs for Soldiers' national egg and spoon race pada 4 Mac untuk mengumpul wang untuk Bantuan kepada Heroes.

Hasil ciptaan Stuart Murdoch ini menggunakan 26 liter gam, 10100 paku, 15 liter cat, 80 meter persegi keluli dan 5013 stapler.



Telur untuk Tentera telah diwujudkan pada tahun 2011 untuk mengumpul wang untuk Bantuan untuk Heroes, 15p daripada jualan setiap kotak berwarna khaki hijau mengandungi enam Telur Untuk Askar akan terus disalurkan kepada badan amal yang membantu askar dan wanita cedera yang pulang dari peperangan.



Orang ramai boleh menjalankan telur mengumpul dana mereka sendiri dengan mendaftar di bmycharity.com atau boleh pergi ke Clapham Common di London untuk keluarga eggstravaganza pada 4 Mac di mana tank tersebut akan dipamerkan kepada orang awam.




SUMBER | huffingtonpost.co.uk
Adbox