Breaking

Thursday, November 24, 2011

GEMPAR! - Peminat Bola Sepak Malaysia Hilang Selepas Sukan SEA

TAOTAUAJER - Final Bola Sepak Sukan Sea XXVI di antara Indonesia dan Malaysia masih meninggalkan kontra cerita perbalahan antara penyokong-penyokong kedua-dua pasukan.


Jika Indonesia kehilangan nyawa mereka selepas peminat yang meninggal dunia itu dipijak-pijak di Stadium Bung Karno (GBK), kubu Malaysia juga kehilangan penyokong.

takziah diucapkan kepada keluarga mereka ini


Firdaus bin Ahmad Arham, antara penyokong-penyokong pasukan kebangsaan Malaysia yang berusia 26 tahun itu, pergi menonton perlawanan akhir antara Indonesia dan Malaysia di Stadium GBK, Isnin (21/11/2011) malam. tetapi sudah dua hari perlawanan tamat, tetapi beliau masih lagi belum pulang ke Kuala Lumpur.

Berita kehilangan beliau diketahui selepas Pekerja Kaunselor Kedutaan Malaysia, dan Imigresen, Zuraya Yusuf,menghubungi Tribunnews, dan mengabarkan dompet seseorang dijumpai dan menyerahkan kepada pejabat Kedutaan Malaysia di Indonesia di Melia, Jakarta, Rabu (23/11/ 2011).

"Semalam petang polis yang berkhidmat di pejabat kami memberitahu ada orang yang tertukar beg dan dompet mereka yang dimiliki oleh penduduk Malaysia. Kami kemudiannya menghubungi kedutaan di Kuala Lumpur,"kata Zuraya.

Peminat yang hilang tersebut sebelum ini memberitahu pada Zuraya dimana beliau datang ke Indonesia untuk menyaksikan perlawanan akhir diantara Indonesia-Malaysia. Beliau menambah bahawa sehingga kini kewujudan beliau masih menjadi tanda tanya, kerana dalam dua hari perlawanan berakhir, beliau tidak kembali.

Malangnya Zuraya tidak mendapat maklumat dengan siapa beliau yang datang ke Jakarta untuk komunikasi hilang syurga dengan keluarga apabila dia telah mempersoalkan. "Kami telah cuba banyak kali untuk menghubungi keluarganya, tetapi nombor yang di hubungi tidak aktif," kata Zuraya.

Zuraya menambah dimana dalam dompet kepunyaan warganegara yang diserahkan kedutaan terdapat Kad Pengenalan Malaysia (IC), Kad Kredit CIMB, Maybank, lesen memandu dan wang berjumlah enam Ringgit Malaysia.

Zuraya berharap jika penduduk Jakarta yang menjumpai peminat bola sepak yang hilang tersebut supaya dengan serta-merta menghubungi beliau di nombor telefon 08170841920 atau memanggil Lembaga Majlis Sukan Negeri Malaysia (MSN) yang masih wujud di Jakarta, Shukri Harun (082 178 037 932 atau 60123549305) dan Azrul Nur Moh (082 178 037 931).

mintak2 laa jumpa cepat dgn selamat peminat bola sepak yang hilang ni...


SUMBER
Adbox