Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » GEMPAR! | Islam di hina dalam Google translate
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Sebelum ini banyak dah tao jumpa kesilapan dalam google translate nih, contohnyer sebelim nih kalau korang tulis "I LIKE BOOBS" akan tertranslate saya seperti orang melayu... tapi skunk da di perbetulkan.

Kali ini ade yang try perkataan 'myQuran' dan ape yang terpapar adalah 'syaithan'


Photobucket

Lihat bagaimana mereka menghina kita...

cara:
1) buka Google Translate
2) pilih untuk terjemahan 'English' to 'Malay'
3) masukan perkataan 'myQuran' lihat terjemahannya apa?
4) cuba pilih perkataan lain.. contoh.. mySelipar / myBaju / myCar atau sebagainya...
ia tak dapat diterjemahkan dari 'English' to 'Malay'

adakah ia suatu kebetulan atau kesilapan?

"kt translation tu ada tanda rate the translation..cukup 1000 org report offensive nnt dia buang"

TOLONG RATE OFFENSIVE PERKATAAN INI!

cara:
1) pergi ke tanda ✔ di hujung terjemahan, klik
2) menu akan terpapar. klik OFFENSIVE

Suggestion tao la kat google translate for malay tuh sepatutnyer kna la ade orang yang betul-betul malay yang handle dan monitor ker?

bg la org yg betul2 melayu handle for bm translate...kan!


semoga usaha yg tak seberapa ini membantu menyelamatkan Islam dari terus dihina. amiin...
tolong sebarkan. sekian, tq.

Tapi tao dah check semula..dan semua nya sudah okay!

SUMBER


. .
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post