Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » Wow | Idea Kreative Membuat Ukiran Pada Buku
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

Kebiasaan ukiran pada kayu kan, tapi nieh tao nak kongsikan kat korang selain dari kayu ade gak ukiran yang pelik lagi kreatif. Haaa dimana idea kreatif ini membuat ukiran pada buku.

Seorang kaki seni Kylie Stillman menularkan seni ukiran yang unik dengan memanfaatkan buku lama yang sudah tidak dibaca lagi.

Kalau korang nak tau, Kylie Stillman menggunakan pisau bedah,Stillman memotong tepat ke tumpukan buku dan membuat relief terbalik serta campuran pohon dan juga beberapa binatang yang menjadikan karya ukir ini elok dipandang mata. Berikut seni ukir buku yang unik.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Style jer kan...korang tak nak cuba? Tapi jangan la pulak guna buku-buku baru tu membazir nama nyer..hehee


Photobucket
.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post