Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » » » Wow | Motosikal transform-er di cipta STYLE !
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

Inilah dunia semakin maju , kalau dilihatkan kebiasaan moto bertayar dua.. di hadapan dan dibelakang. Kali ini tao ade terjumpa satu video dimana motosikal tersebut dengan stabilnyer tayarnya di tengah-tengah dan boleh berubah 'transform' kepada tayar dua.

Motosikal ini dinamakan Uno III Streetbike

Photobucket

pelikkan bentuknyer, agak-agak camner la ia berfungsi..
korang leh tengok videonyer dibawah nieh nanti

Photobucket

Apabila telah transformers ke mode 2 tayar..huhu

Berita selanjutnyer

MASSACHUSETTS, Amerika Syarikat | Seorang pencipta muda Amerika Syarikat (AS) berusia 17 tahun, Benjamin Gulak melakar sejarah tersendiri apabila mencipta motosikal berkuasa elektrik ala robot dalam filem Transformers bagi mengatasi masalah kesesakan jalan raya, lapor sebuah akhbar kelmarin.
Motosikal luar biasa itu dihasilkan oleh syarikatnya, BPG Motors dan diberi nama Uno III Streetbike atau U3.

Menurut Gulak, 20, cetusan idea untuk mencipta jentera itu berlaku semasa dia mengikuti bapanya ke Asia atas urusan perniagaan dan mendapati bandar raya Shanghai, Beijing dan Hong Kong mengalami kesesakan jalan raya yang teruk.

Justeru, dia mencipta motosikal yang boleh berubah bentuk dengan bergerak tanpa roda depan yang disimpan di celah dua roda belakang dengan hanya menekan butang.
Motosikal itu sesuai disimpan di dalam bilik dan dibawa masuk ke dalam lif. - Agensi




Unik kan..tapi cam style jer kan kan..moto tu seimbang jer tak tergolek la pulak


Photobucket .
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post