Breaking

Saturday, February 19, 2011

BIAR BETUL! - Ibu masukkan anak dalam tong sampah pulihkan sindrom takut

TAOTAUAJER - Mungki ini adalah perkara pelik bagi kita semua. Dimana seorang gadis di Britain pulih daripada sindrom berasa takut apabila berada di dalam ruang yang sempit,lapor sebuah akhbar.

Gadis itu, Kirsty Nicholson, 23, pulih selepas ibunya memasukkan dia ke dalam tong sampah. Kejadian itu berlaku semasa dia masih kecil kerana anaknya itu mampu melenturkan tubuhnya.


Disebabkan dia turut berbakat melenturkkan tubuhnya di dalam balang kaca, gadis itu kini menunjukkan kemahirannya itu dalam pertunjukan sarkas.

Dia kini merupakan anggota kumpulan The Circus of Horrors yang menjelajah ke seluruh dunia.

Nicholson amat takut berada di ruang kecil dan tertutup sejak dia berusia enam tahun.

Beberapa tahun lalu, dia mendapat tawaran bekerja dengan sarkas berkenaan dan perlu mengadakan persembahan melenturkan badan di dalam botol sepanjang 0.6 meter dan lebar 45 sentimeter.

"Saya tidak tahu apa yang hendak dilakukan sehinggalah ibu saya mendapat idea untuk saya berlatih di rumah dengan memaksa saya masuk ke dalam tong sampah dan raga pakaian," kata Kirsty. - Agensi

TAOTAUAJER : Macam bagus jer idea nieh, tetapi cam kena hati-hati gak takut jadi trauma baru lak.. trauma takut tong sampah pulak hehe.. tau tau ajer


Adbox