Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » Wow | Dinding diperbuat dari Pisang
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Membuat dinding dari bata? itu biasa jer...membuat dinding dari kertas? Biasa jugak... Membuat dinding menggunakan kayu? Ape lagi. Tapi camner kalau membuat dinding dari pisang pulak...ahaa

Ini adalah salah satu karya sang masterpiece stefan sagmaster, iaitu membuat dinding pisang



ini klu kena langgar dengan badan or sandar padanya habis penyek pisang2 nieh...hehe

Stefan Sagmeister adalah seorang ahli design dan grafik designer yang kini tinggal di Bali dan membuat dinding dengan menggunakan pisang. Diperlukan sekitar 7200 buah pisang untuk disusun menjadi sebuah tembok, memang tidak lah mudah membuatnya, kerana perlu seimbang, dan untuk menyusun pisang ini jugamemerlukan ketelitian yang cermat

Namun bukan Stefan Sagmeister namanya jika menyerah begitu saja, denga kerja keras dan ketekunannya, ia akhirnya berhasil membentuk 7200 buah pisang untuk menjadi di sebuah sisi tembok. Karya seni uniknya itu kemudian dipamerkan di New York.

Macam-macam la deorang nieh...lepas nieh buah ape pulak yang nak dibuatkan pulak...hehee


.
.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post