Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » AWAS! - Hati-Hati Lelaki Misteri Ini Akan Merosakkan Kereta Anda Di R&R Kemudian Menawarkan Bantuan
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Makluman terkini.Harap semua pengguna highway utara selatan yang bercadang nak berhenti buang air, makan minum,berehat atau solat dimana-mana hentian RNR di sepanjang lebuhraya utara-selatan dinasihatkan tidak meletak kenderan tanpa pengawasan.


Kenderan hendaklah sentiasa ada orang menunggunya. Kalau berhenti solat elok bergilir solat.begitu juga kalau ketandas dan sebagainya.

Kerana sekarang dah banyak kes kereta akan rosak diperjalanan setelah meningalkan rnr yang anda berhenti tadi. Minggu lalu ada 10 kes seperti yang dikatakan tadi..Biasanya kerosakannya seperti berikut:-

1. Injin over heat.....
2.minyak injin kering / injin pecah
3. Minyak brake,clutc, power stering dan berbagai2 lagi kerosakan.

Semua ini akan terjadi semasa anda sedang memandu.....yakni..sambung memandu selepas berhenti dimana2 hentian yang terdapat di sepanjang leboh raya utara selatan. Ia akan terjadi beberapa km dari hentian yang anda berhenti tadi.

Kemudian nanti....dalam masa yang pantas akan ada 1 kereta menawarkan bantuan (biasanya india pomen).....nak tunjukkan pandai dan meyakin kita dia akan terus tunjuk pada kita masallah kerosakan kereta kita....
.
Conth..kalau injin kereta over heat....dia terus tunjuk hos tangki bocor atau terkoyak....Begitulah seterusnya.....berdasarkan kes kereta kita tu.....

Nak bagi tau semua pengguna leboh raya sebenar nya apa2 kerosakan tadi ....adalah akibat perbuatan sengaja sindiket india tadi. Dia dengan sengaja akan merosakkan kereta2 yang parking di mana2 hentian kemudian dia akan ikut kereta tersebut semasa memulakan perjalanan.bila kereta terhenti rosak dia akan tawarkan perkidamatan termasok towing......bawa balik workshop.....distu mula lah segala2 nya ...akhirnya kena sembelih...beribu ribu rm....

Ini serius!....tindakan plus sekarang sudah ada angota plus ronda (polis bantuan) tanpa uniform meronda setiap rnr......tapi tak mampu membendung...sebab sindiket india ni ada banyak grup dan aktiv bergerak .

Nasihat saya dari sumber plus ronda....

TAOTAUAJER : Elak kan berhenti di mana hentian....kalau terpaksa...seelok-eloknya biar ada orang menunggu dalam kenderan....parking dan tingalkan kenderan di hentian lebuh raya dah x selamat lagi.. Saya mohon panjangkan berita ini pada semua kenalan dan keluarga masing-,asing...demi keselamatan kita semua...wasalam

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post