Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » BIARBETUL! - Penggemar Ais Krim Pasu Berisiko Tinggi Hidap Kanser
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - KALAU ditanyakan apakah makanan yang menjadi fenomena sekarang, pastinya hampir kesemua jawapan terarah kepada ais krim pasu yang mencipta kegilaan tersendiri kebelakangan ini.



Namun tahukah anda terdapat satu posting di Facebook mengatakan, penggemar ais krim pasu berkemungkinan besar berisiko tinggi menghidap penyakit kanser.

Posting yang memetik sumber daripada pakar pemakanan mendakwa pasu yang digunakan untuk meletak ais krim itu diperbuat daripada bahan chemical grade dan bukan food grade seperti bekas makanan biasa.


Chemical atau bahan kimia yang terdapat pada bahan pasu tersebut tidak mudah dibersihkan dengan air dan sebarang perubahan pada suhu terutamanya dikatakan mampu mengubah kandungannya.

Yelah, kalau dilihat pun memang pengusaha ais krim pasu menggunakan pasu khas untuk menanam tumbuh-tumbuhan dan bukan bekas makanan.

Jadi lepas baca posting ini, adakah anda masih lagi berani mahu mencuba ais krim pasu?

Terpulanglah… tapi rasanya pengusaha ais krim pasu sendiri perlu berbuat sesuatu untuk menjamin kesihatan pengguna dan anda juga.

TAOTAUAJERSemua makanan manis-manis ni semua pun boleh jadi penyebab kenser.. tak kira lah aiskrim letak dalam pasu ke, gula-gula ker...kan kita tau secara saintifik sel kenser boleh membiak dengan pengambilan gula yang berlebihan...bukan setakat aiskrim pasu je...


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post