Breaking

Wednesday, January 14, 2015

SERIUS! - Video Budak ISIS Tembak Mati 2 Perisik Rusia Tersebar

TAOTAUAJER - Satu video yang memaparkan seorang kanak-kanak yang didakwa dari pengikut ISIS menembak mati dua orang perisik telah menjadi viral dan menjadi perbualan hangat diantara pengguna-pengguna internet.


Kemunculan video terbabit sekali lagi menimbulkan isu kesahihan sepertimana video-video yang didakwa keluaran ISIS sebelum ini.

Video berdurasi 7 minit 37 saat itu dimulai dengan rakaman temuramah perisik-perisik tersebut.. Menurut apa yang dipaparkan di dalam video tersebut, kedua-dua perisik tersebut adalah dari agensi perisikan Rusia (FSB).

Di dalam temuramah terbabit, ejen FSB yang pertama ditemuramah, yang memperkenalkan diri sebagai Mamyev Jambulat berkata dia telah dihantar untuk mengumpul informasi dari ISIS. Jambulat juga memberitahu dia dilahirkan di Kazakhstan, yang mungkin menjadi sebab kenapa kanak-kanak dari Kazahstan dipilih untuk menjalankan hukuman menembak mati kedua-dua ejen ini.

Perisik kedua pula, Ashimov Sergey Nikolayavich, berkata dia bekerja di agensi perisikan Rusia. Meurut Nikolayavich, dia telah dihantar untuk mengesan dan membunuh salah seorang dari pemimpin ISIS.

Kelibat kanak-kanak dari Kazakhstan tersebut mula kelihatan pada minit 5:47 dimana dia kelihatan memakai baju berwarna hitam sambil memegang sepucuk pistol. Beberapa minit kemudian, kanak-kanak itu melepaskan beberapa das tembakan kearah perisik-perisik Rusia terbabit.

Kanak-kanak lelaki tersebut sebelum ini pernah tampil di dalam satu video ISIS yang memaparkan askar kanak-kanaknya yang sedang berlatih di Kazakhstan.

sumber : Siakapkeli

TAOTAUAJER : Video ini mula disebarkan oleh Al-Hayat Media, media rasmi kumpulan ISIS, dan kini telah menjadi viral di media sosial dan menjadi topik perbincangan hangat di internet.

Adbox