Breaking

Tuesday, November 11, 2014

TAUTAK? - Kenapa Mark Zuckerberg Berpakaian T-SHIRT Warna Gelap Setiap Hari?

TAOTAUAJER - Hakikatnya, beliau adalah salah seorang manusia paling kaya di dunia. Tetapi hanya berpakaian hampir sama setiap hari iaitu t-shirt berwarna gelap. Mengapa? Walaupun wang bukan masalah baginnya, ianya bukan alasan untuk mengubah diri Mark Zuckerberg menjadi ‘orang kaya’ – sekurang-kurangnya daripada aspek berpakaian.


Oleh kerana itu sejak sekian lama Zuckerberg biasanya tampil di khalayak ramai dengan baju kemeja T kelabu yang sama.

Dalam sesi soal jawab melalui Facebook, Zuckerberg berkata, memilih baju atau pakaian setiap pagi hanya membuang masa atau tidak berfaedah kepadanya.

Justeru, kata Zuckerberg, dia lebih gemar mengenakan kemeja T kelabu setiap hari dan memanfaatkan masa yang biasanya digunakan orang lain untuk memilih pakaian dengan aktiviti lebih berfaedah.

Tetapi anda jangan risau. Saya tidak mengenakan kemeja T yang sama setiap hari kerana saya ada koleksi baju seperti itu yang banyak,” katanya.

Menurut Zuckerberg, dia mahu menggunakan masa hariannya sebaik mungkin dan tidak membazirkannya dengan memikirkan baju yang sesuai dipakai setiap hari.

“Saya perlu bersederhana dan membuat sedikit keputusan setiap hari, kecuali apabila saya memikirkan bagaimana memberikan khidmat terbaik kepada komuniti Facebook,” katanya.

Tidak hanya memilih pakaian dianggap remeh oleh Zuckerberg. 
Kata pengasas Facebook itu, memikirkan menu sarapan setiap pagi juga adalah mengarut.

Zuckerberg, 30, memiliki harta dianggarkan bernilai AS$33 bilion (RM110.4 bilion) melayakkannya menjadi orang ke-16 terkaya di dunia.
Sumber: mstar.com.my

TAOTAUAJER : Alaa.. Mark ada syarikat sendiri so di aboleh buat keputusan sendiri nak pakai baju ape, tak perlu la nak berkemeja bagai nak pilih tie warna apa. cuba kalau di kerja di bawah syarikat orang lain.. dah tentunya tertakluk dengan cara berpakaian di syarikat tersebut.... 


Adbox