Breaking

Thursday, January 16, 2014

COOL! - Apabila Tangki Minyak Jet Pejuang Amerika Syarikat Dijadikan Sampan (4 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Semasa perang Vietnam, Amerika Syarikat telah meninggalkan banyak Tangki Jet Pejuang di negara itu. Tangki luaran adalah sangat penting untuk pesawat tentera kerana ia memberikan bahan api untuk mengintegrasikan tangki dalaman dan memanjangkan jangkamasa penerbangan.


Meskipun walaupun mereka boleh refueled dengan kapal tangki udara, kapal terbang jet taktikal banyak bergantung kepada bahan api JP-8 yang dimuatkan pada tangki bahan bakar luaran. Walau bagaimanapun, tangki bahan api tambahan memberikan berat badan tambahan, seret tambahan, dan akan mengurangkan pengendalian pesawat.

Dengan itu, tangki ini semua dibuang dari jet pejuang selepas tangki itu habis minyak dari udara ke darat bagi meringankan lagi jet pejuang itu. 

Kini tangki minyak yang terbuang telah di manfaatkan oleh penduduk dengan menjadikan tangki tersebut sebagai sampan/ bot kecil.
SUMBER : viralnova.com 

TAOTAUAJER : Bijak! tangki yang terbuang di manfaatkan menjadi bot-bot kecil... banyak pulak tu. Habis perang, tangki minyak di tinggalkan dapat bot free. 


Adbox