Breaking

Thursday, September 12, 2013

HEBAT! - Ibu Muda Tunggang Basikal Sambil Susukan Anak

TAOTAUAJER - Beijing: Seorang wanita dari Yuzhou, China ditahan polis kerana menyusukan anaknya yang berusia 18 bulan sambil menunggang basikal berenjin. Ibu muda itu didakwa menunggang basikal berkenaan di jalan raya sambil memangku anak lelakinya di atas riba apabila bayi itu mula menangis, lapor media.


Saksi berkata, wanita itu menyusukan anaknya sambil sebelah tangan memeluk kanak-kanak berkenaan dan sebelah lagi memegang hendal basikal. Anggota polis trafik bertindak menahan wanita berkenaan kerana bimbang dia akan menyebabkan kemalangan.

AKSI ibu muda yang menyusukan anaknya sambil menunggang basikal berenjin.“Dia membahayakan nyawanya, nyawa anaknya dan pengguna jalan raya lain.“Kami memberi amaran akan merampas basikalnya jika dia mengulangi perbuatannya itu,” kata jurucakap polis trafik. Wanita berkenaan bukan ibu pertama ditahan memandu sambil menyusukan anak.

Pada Jun 2008, Catherine Donkers, 29, dituduh membahayakan nyawa anaknya kerana menyusukan bayi perempuannya sambil memandu dari Detroit ke Pittsburgh di lebuh raya Ohio, Amerika Syarikat.

Dia juga disaman kerana tidak mempunyai lesen memandu.

Pada Februari 2009, polis menahan Genine Compton kerana didapati menyusukan anaknya sambil bercakap di telefon bimbit ketika memandu.Dia dilapor mendukung anaknya dengan kepala bayi itu disandarkan pada stereng.

Walaupun disaman kerana membahayakan keselamatan anaknya dan melanggar undang-undang, Genine berkata, jika anaknya lapar, ‘dia perlu menyusukannya.’ - Agensi

TAOTAUAJER : Memang hebat , dalam sambil naik basikal pon sempat lagi menyusukan anak. Dah tak sempat kot agaknyer ada tempat yang perlu di pergi. Memang  ia kelihatan hebat tetapi boleh membahayakan keselamatan diri sendiri dan juga kanak-kanak tersebut. - Koleksi Hebat


Adbox