Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » WOW! - Span, Ikan Emas Yang Bermain Bola Sepak [VIDEO]
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Kebanyakan ikan akan melarikan diri daripada jaring, tetapi inilah kejadian pelik tapi benar apabila ia tidak bagi si Ikan Emas Span. Dia dikenali sebagai ikan yang pandai bermain bola.


Tuan Pan, Peter Battison melatih ikan emas itu dengan memberikan kata-kata semangat kepada ikan itu untuk bermain bola sepak

“Tolak bola itu, tolak bola itu, bagus Span,” katanya melatih.

Pemiliknya yang berumur 80 tahun menyedari kemahiran bersukan Span selepas beliau menghadiri kelas manual melatih ikan emas.

“Biasanya untuk melatih ikan mulakan dengan memberi hadiah atau upah, umpama gaji pemain bola untuk mendorongnya berenang menembusi cincin.Selepas memperkenalkan beberapa halangan anda boleh menggunakan bola itu. Bola itu diperbuat dari plastik dan tidak boleh timbul,” katanya.

Ikan emas itu sudah pun mengutip kira-kira 30 pound untuk satu badan kebajikan di Exeter dan menerima ramai peminat. Sedihnya, ikan emas itu tidak boleh menandatangani autgraf.

Mari kita saksikan gelagat ikan ini bermain bola... TAOTAUAJER : Lihat.. ikan kalau di ajar pun boleh pandai. Kalau korang nak tau hasil dari kajian perisikan ikan, membuktikan bahawa ikan adalah pintar, bahawa mereka boleh menggunakan alat, dan bahawa mereka mempunyai ingatan jangka panjang yang menarik dan struktur sosial yang canggih. Subhanallah menakjubkan!  - Koleksi Menarik 

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post