Breaking

Monday, April 22, 2013

NGERI! - Membersihkan Mata Menggunakan Pisau Cukur Di China (4 GAMBAR)

TAOTAUAJER - Sungguh unik, membersihkan mata menggunakan eyemo (ubat mata) mungkin terlalu mainstream dah biasa di lakukan oleh orang ramai. Lain ceritanya di cina apabila membersikhan mata dengan cara yang ekstrem dan ngeri apabila membersihkan mata dengan mencukur bola mata.


Dalam tempoh 7 tahun,Liu Deyang berusia 53 tahun itu telah menjalankan kariernya sebagai pencukur bola mata profesional. Ia membuka seperti pusat rawatan di sebuah taman kecil di kota Chengdu, China.

Prosedur ini memang terlihat berbahaya dan berisiko boleh menyebabkan komplikasi, mulai dari melukai mata hingga terjadi jangkitan merbahaya akibat pisau yang diguna pakai untuk ramai pesakit sekaligus. Tetapi di China, amalan ini sudah menjadi satu tradisi kuno. Cuma tak ramai jer yang masih mengamalkan amalam sebegini.
Liu juga memberikan perkhidmatan mencukur rambut kepala dan bulu muka. Kata pelanggan yang telah mencuba, dia membilas pisaunya dengan cepat lalu menggunakannya untuk membersihkan mata pelanggan. 

SUMBER :  huffingtonpost.com


TAOTAUAJER : Sungguh unik cara pembersihan mata nie, kalau guna kapas tu macam boleh di terima lagi la. Nie pulak boleh membersihkan mata menggunakan objek tajam, pisau cukur pulak tu. Korang taukan macamana tajamnyer pisau cukur tu silap-silap boleh buta. Korang kalau di beripeluang ade berani mencuba cara rawatan pembersihan mata macam nie? - Koleksi Pelik 


Adbox