Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » » » » » OMG! - Rama - rama bermutasi impak dari kebocoran reaktor Nuklear Fukushima (4 GAMBAR)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Impak dari kes kebocoran Radiasi ledakan reaktor Nuklear Fukushima mulai nampak. Dimana Rama-rama atau kupu-kupu di sana bermutasi. Bagi tao ini bukan kali pertama ia kali kedua kerana sebelum ini tao telah jumpa arnab jepun yang bermutasi dimana arnab mutasi tiada telinga di jumpai, nak tau lebih lanjut di SINI.


Para penyelidik menemukan, kupu-kupu di Jepau yang menderita ‘serious abnormality’ ke tidak normal yang serius. Haiwan ini kini memiliki sayap yang sangat kecil dan terjadi mutasi pada kaki dan sesungutnya.


Radiasi terbukti impaknya pada gen kupu-kupu tersebut dan kerosakan ini boleh dipindahkan ke generasi baru.


“Sensitiviti ini berbeza di antara spesies. Hal ini membuat para pengkaji melakukan kajian pada haiwan lain. Untungnya, manusia jauh lebih tahan pada radiasi,” kata anggota kumpulan dari University of the Ryukyu, Joji Otaki, yang dinyatakan Dailymail.


Selain itu, Otaki mengakui, kejadian ini mengejutkan kerana menyangkakan serangga biasanya sangat tahan pada radiasi.

TAOTAUAJER : Ini baru kena pada binatang.. cuba korang bayangkan kalau terkena pada manusia nanti jadi la kaki pendek la tangan pendek la macam kat hiroshima tu. Tu pasal nya bahaya kalau negara kita ada reaktor Nuklear, jika berlaku bencana dan reaktor tersebut musnah alamatnya hilang lah melayu di dunia nie nanti...hehe - Koleksi Pelik


.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post