Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

» » » » WTF! - Lukisan yang teramat seni dijual dgn $86.9 Juta Dolar (2 GAMBAR)
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

TAOTAUAJER - Tao sendiri tak tau tang mana seni nyer... adik tao pon boleh buat lebih baik dari pada nieh kot...hehe. Mark Rothko Orange, merah, kuning telah dijual untuk $ 86,9 juta dengan harga tertinggi yang pernah dicapai oleh sekeping seni kontemporari di lelongan.


The price for Mark Rothko's 1961 piece called - unsurprisingly - Orange, red, yellow is the highest ever achieved for contemporary art at auction.
Ikuti penjelasan di bawah ini mengapa lukisan ini begitu mahal~
 



TAOTAUAJER : Kalau kita lihat lukisan ini nampak biasa jer kan... bahagian mana seni nyer?.. adakah seninya terlalu halus sehinggakan tidak nampak dengan mata kasar??? 

Kalau korang nak tau ! lukisan ini dicipta pada tahun 1961.. bayangkan teknik lukisan yangg begitu fresh dan segar walau sudah berabad dekad disimpan.. tetapi masih fresh, ce korang try lukis, rasanya tak smpai 20 tahun dah berkulat kot walau disimpan rapi.. TEKNIK RAHSIA PELUKIS!

.
----------------------------------
Sudah Baca? Jangan Lupa LIKE , Tweet atau Share artikel ini tanpa segan silu

«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post