Breaking

Friday, February 24, 2012

#Owsem! - Seluar jeans yang ada Keyboard, mouse dan Speaker (6 Gambar)

TAOTAUAJER - Wah idea ini memang unik, First time dibuat nie... nie tuk kaki online la nieh. Dimana satu set Jeans yang mempunyai keyboard, mouse dan Speaker langsung sebagai komputer riba


AMSTERDAM: Sekiranya anda tidak mampu meluangkan masa lebih daripada beberapa detik menjauhi komputer anda, maka ciptaan baru mungkin untuk anda.

perlihatkan lagi gambar-gambar di bawah ini...

Sepasang pereka Belanda menghasilkan satu set jeans yang memberi makna baru kepada istilah “komputer riba”. Jeans itu dikenali sebagai “Si Cantik dan Gek” datang dengan fungsi keseluruhan papan kekunci, tetikus dan pembesar suara yang digabungkan di bahagian atas fabrik adalah idea syarikat pereka Nieuwe Heren, yang diuruskan Erik de Nijs dan Tim Smit.

Pasangan itu menghasilkan seluar panjang berkenaan dengan tangan dan direka bagi memudahkan penggunanya bergerak ketika masih berurusan dengan komputer.

“Ia tidak berat,” kata de Nijs kepada WebProNews. “Dengan papan kekunci yang fleksibel, pembesar suara kecil dan tetikus kecil, ia hanya berat sedikit berbanding jeans biasa anda,” katanya.

“Idea ini direka supaya anda boleh menggunakan komputer tanpa perlu duduk di persekitaran tertutup di sebalik meja anda,” katanya. Jeans itu menampilkan gaya moden dan mempunyai kocek belakang yang direka khas untuk memuatkan tetikus yang menggunakan wayar elastik supaya ia melekat.

Ia dapat berhubung dengan komputer riba melalui teknologi tanpa wayar di dalam peralatan USB dan dijangka berada di pasaran pada harga 250 pound (RM1,250) - jika ia berjaya menembusi pasaran.

“Seluruh projek ini cukup rumit dan kami tidak mempunyai cukup wang saat ini untuk mengedarkan ia ke pasaran,” katanya.


use jeans stay connectedcomputer via wireless technology and allowuser move around while typingmouse attached jeans using elastic cord

nieuwe herenbeauty andgeek concept incorporates keyboard into pair jeans

jeans comemouse attached sturdy looking strip elastic material

remarkably jeans include built speakers

pair jeans

Amcam ?? Kreatifkan..... inovasi baru nieh!

SUMBER | Asiantown.net
Adbox