Breaking

Saturday, August 27, 2011

Aneh | Bayi lahir dengan hidung Badut....comel


TAOTAUAJER - Alangkah pelinyer sejak usia empat minggu, hidungnya bulat sempurna macam hidung badut. Macam badut badut,bayi kecil bernama Connie Lloyd lahir dengan hidung merah bulat.

Cam comel jer..hehee

Selama dua tahun, anak perempuan pasangan dan Tom Lloyd Zara Green hidup dengan hidung didiagnosis mengidap tumor benigna.

Keadaan itu kerap membuatnya menerima ejekan dari orang yang melihatnya. "Connie sangat malu dan akan memalingkan wajah ketika orang mengata," kata Zara, ibu kepada bayi tersebut.

Bagaimanapun, gadis yang pemalu, maka boleh tersenyum gembira. Walaupun diagnosis tidak dapat dilakukan, satu keajaiban apabila pasukan doktor berjaya mengeluarkan tumor dan membina semula hidungnya.

Doktor telah melihat tompok hitam pada hidung Connie apabila hasil daripada pemeriksaan ultrasound janin pada minggu ke-26. Walau bagaimanapun, Connie dilahirkan sihat pada September 2008.

Ibu bapa baru sedar akan hidung merah Connie tersebut, selang satu hari selepas kelahiran. Dalam tempoh sebulan, satu tanda yang tumbuh dengan diameter kira-kira 4 cm. "Apabila kita melihat di hidung kami di terkejut. Dia kelihatan berbeza, tetapi kita tahu dia adalah anak kami," tambah beliau.

Pakar kulit dari Great Ormond Street Hospital untuk mendiagnosis anak-anak mereka yang menderita tumor haemagioma atau benign yang tidak boleh diubati. Walau bagaimanapun, mereka tidak berputus asa. Mereka mendapati Iain Hutchison seorang pakar bedah yang mengkhusus dalam rawatan kecacatan muka.

Doktor tumor Hutchion berjaya membuat pembedahan pada bulan Mac. pembedahan tersebut berjaya dan hanya meninggalkan parut kecil di hidung Connie .

Apabila Connie adalah hanya berusia empat minggu, hidung seperti hidung badut bulat sempurna yang akan membesar dan cenderung untuk pecah. "Kita bimbang kerana doktor berkata bahawa jika mereka memotong, Connie boleh menghasilkan banyak darah yang boleh membawa kepada kematian," katanya.

Tetapi mujurlah, pembedahan berjalan lancar. Sekarang, Connie mempunyai hidung yang sempurna seperti hidung ibunya.

Photobucket
SUMBER | DailyMail
Adbox